Bil eller hund, same same

-Kolla den bilen där. Haha!
-Hahahahahaha. Kan man ens ha en så liten bil?
-Ful den var.
-Seriöst varför köper man en sån bil? Kan fan lika gärna köpa en hund då.

Lov-e-ly.

Så, nu är resan äntligen bokad. Två veckors sol, bad, spa och party med Josse i maj. Ska bli lovely faktiskt. Första veckan blir det partyparty och sol andra veckan spa och ännu mer sol. Lov-e-ly.

För övrigt har jag sportlov nu. Hur gött? Mycket. Trodde att förra årets sportlov skulle vara det sista men så blev det inte. Eller ja, nu är det ju det där med om man ska kalla det för lov även om man inte är elev men jag har bestämt mig för att göra det. Anledning? På lov får man sova precis hur mycket man vill. Och det är precis vad jag tänker göra. Lov-e-ly.


Fjortonde februari

Gårdagen bestod av kinamat, Sex and the city och snöänglar. Bra fjortonde februari.

Work, work, work - igen

Postat av: Kamilla
Vilka ämnen har du mer ån spanska? :)
2012-02-09 @ 14:50:40

Har mest spanska, är dock resurs på ett par andra lektioner också till exempel engelska.

Postat av:
Pluggar du till lärare ellor?
2012-02-09 @ 16:57:04

Nej.

Postat av: Marie
Hur länge ska du jobba där?:)
2012-02-12 @ 18:26:28

Terminen ut.

Valentine's day

Ikväll ska vi single ladies (jag och Mikaela alltså) har gosskväll. Vi har inte bestämt oss för om det blir parmys på någon restaurang ala Carrie och Miranda i första Sex and the city-filmen eller om vi ska vara lite grabbiga och beställa pizza (alternativt kebab) som förtärs i soffan framför action på TVn. Vad tror ni? Tjusig mat på tallrik eller halvslafsig mat i kartong, rödvin i glas på fot eller öl i flaska, fancy kläder eller myspysdress?


In action i lördags.

Bebismärken

Efter jobbet gjorde jag ett par ärenden innan jag gick hemåt. Somnade nästan direkt och vaknade nu, två timmar senare. Har fortfarande märke på kinden efter kudden som en liten bebis. Snyggt. Ska hoppa i mina skor nu och traska hem till Mik där vi ska göra pizza och gossigossa lite. Gossefredag med bebismärken på kinden, det gillar vi.

Vackra barn.

Föräldrar och andra släktingar tenderar att tycka att det är väldigt gulligt att samla en hel syskonskara på samma bild (detta gäller kanske inte alla syskonskaror? det kanske bara är vi som är så gulliga att alla vill föreviga oss...). Detta sker oftast inte bara en gång om året utan gärna vid tio, femton eller tjugo olika tillfällen. I vår familj klickas det inte heller bara en, två eller tre gånger, nej minst femton klick för att åtminstone en av bilderna ska bli bra. I början brukar det funka fint och alla vi tre systrar ler lite sådär halväckligt sött. Efter sju, åtta bilder brukar vi dock tröttna och börja hitta på fina grimaser istället.


Detta är en bild som hade alla förutsättningar i världen att bli bra. Glada flickor, bra väder och genomtänkt bakgrund. Syster nummer ett får ett skrattanfall efter att jag sagt något oförskämt. Syster nummer två ger därför syster nummer ett all uppmärksamhet. Och jag är helt enkelt fångad av en stormvind. Ingen bra bild med andra ord.


Den här bilden är gammal vilket man ser på syster nummer två. Hon tycker fortfarande att det är kul med foton och ser snäll ut och vinkar trots att det redan har fyrats av minst tio blixtar. Jag sabbar bilden genom att luta mig cirka 50 cm för långt bak. Syster nummer tvås ansiktsuttryck och övriga kroppshållning vittnar om att jag försöker dra henne med mig.

Don't ask, don't tell.

Sömn, sömn, sömn. C-vitamin, berocca, omega-3, apelsinjuice. Sömn, sömn, sömn. Och lite chips. Vad tror vi? Vilket av detta har botat min förkylning? Själv tror jag ju på sömnen och chipsen. Frida kommer snart hit för lite goss, chokladbollar och Sex and the city.

Imorgon ska jag till jobbet (mitt jobb verkar vara något ni har mycket funderingar över trots att jag tyckte att jag fick med allt i det här inlägget, undrar ni något mer får ni fortsätta kommentera på det inlägget så svarar jag där sen) och eventuellt blir det en promenad dit. Ha. Ha. Ha. Vet inte om jag försöker lura er eller mig själv. Imorgon blir det buss, inget annat.


Frida och Jag på världens lyckligaste dag.

Fanatiker

Sov hos mormor och morfar i natt och blev lite ompysslad nu när jag inte mår riktigt bra. Jag har säkert nämnt mitt fanatiska beteende när det kommer till skönhetsprodukter innan och jag är faktiskt helt säker på att en hel del av det intresset kommer från mormor. En fin grej med att sova här är att på kvällen och morgonen kan jag gå genom alla hennes skåp med produkter och prova både det ena och det andra. Lyx! Nu ska jag placera mig på soffan med min ranelidbok. Första gången på länge som jag läser en bok frivilligt. Gymnasiet dödade det där med läsning lite grann. Alla som har läst Thérèse Raquin och Fröken Julie vet att de inte är några lyckopiller.


Work work work

Postat av:
varför skriver du inget om ditt jobb längre? har du slutat eller för att du har tyystnadsplikt eller jobbar du inte så mycket längre eller?
2012-02-08 @ 22:15:18

Jag skriver väl om det lite då och då? Jag har varken slutat eller jobbar mindre än förut. Snarare mer faktiskt. Vet inte vad ni vill veta om mitt jobb? Har tagit för givet att de flesta vet hur det går till på en högstadieskola. Att jag undervisar i främst spanska har jag nog nämnt tidigare. Och så brukar ju alla våra fikor dyka upp här då och då. Den ena chokladkartongen efter den andra har nu blivit utbytta mot kakburkar, kakburkar, kakburkar. Lärarna är en fikaälskande skara människor har jag kommit fram till. Och detta kom jag fram till utan några som helst fördomar. Här drar vi inte alla över samma kam. Nej då.

.

CV, igen.

CV, igen.

Och det fortsätter.

F: Alltså det här med jordgubbsförsäljningen. Måste jag ha med det?
H: Ja.
F: Varför?
H: För att det är lämpligt att ta med dina arbetsplatser i ditt CV.
F: Men jordgubbsförsäljning har ju inget med detta jobbet att göra.
H: Nej, och?
F: Varför ska jag då ha med det?
H: För att de ska se att du faktiskt har arbetat innan och att det inte är en LAT JÄVEL de anställer.
F: Okej...

CV, igen.

Det fortsätter.

F: Referenser...
H: Ja.
F: Ska man ha med det?
H: Man ska ingenting, du ska ha med det.
F: Måste man ha med det?
H: Man måste ingenting, du måste ha med det.

Det här blir nog ett bra CV.

Sitter och försöker hjälpa lillebror med hans CV:

F: (Mumlar samtidigt som han skriver) Hej...
H: (Lätt upprörd) Hej? Varför skriver du hej? Säg inte att du skrev hej?
F: Ehm... Jaaa. Man börjar väl med det.
H: (Lite mer upprörd) Man börjar inte ett CV med hej! Börja ALDRIG ett CV med hej!
F: Vad ska jag börja med då?
H: Ja, till exempel C...
F: Tjena eller? Eller tjenis kanske?
H: Hahahahahahaha.
F: Tja?
H: Hahahahahahaha. Jag orkar inte.
F: Vad ska jag börja med då?
H: Äh, skriv tjenixen du. Det här blir nog ett bra CV.

Bra där!

-Han undrar om du kan lära honom att göra stroganoff.
-Vadå, kan han inte det?
-Nja, han använder pulver säger han.
-PULVER? I stroganoffen? Herregud. Inget jävla halvfabrikatstrams.
-Hrm... Han hälsar att du inte borde säga något med tanke på det du brukar käka.
-Ja men det är ju en jävla skillnad på hel- och halvfabrikat. Helfabrikat är ju gott...

Dessa barn.

H: Du verkar ha god hand med barn. Om jag någonsin får några så ger jag dem till dig.
F: Hahahaha.
H: Deal?
F: Vad får jag för det? Förutom barn med ondskefulla gener...

Flinckis

E: Jag tror faktiskt att Flinck var snygg när han var ung. Titta på hans ögon!
H: Du ska ju i alla fall ha cred för att du kan se potential i allt...


Cloooney

Det blev sovmorgon i morse. Längesen jag tog sovmorgon en söndag (sovmorgon innebär att man sover till minst klockan tolv för er som inte vet) så det var välkommet i allra högsta grad. Tror på det här med att sova bort förkylning. C-vitamin och sånt tjafs i all ära men inget slår en härlig fjortontimmare. Fjortons timmar sömn är nog det optimala faktiskt. Eftermiddagen spenderades hemma hos farmor med söndagsmiddag, gottigott.

Nu har jag gossat ner mig framför The Descendants. Det är nog en sån film som går under kategorin "filmer jag aldrig skulle se om inte George Clooney medverkade i dem". Andra filmer i den kategorin är From dusk till dawn och Intolerable Cruelty. Sistnämnda kan eventuellt placera sig på topp 20 över sämsta filmer jag har sett. Den första också kanske nu när jag tänler efter.


Same same but different... Right?

-Jag ska gå och spå mig!
-Va, det vill jag också göra! Vad kostar det?
-800 kronor tror jag.
-Hahahaha. Det blir nog en massage istället.


Dubai eller Abu Dhabi?

-Ska vi åka till Dubai?
-Jag vill till Abu Dhabi!
-Du, där har jag redan varit. Eller man kan säga det i alla fall med tanke på hur många gånger jag har sett sex and the city-filmen!

Bra onsdag.

Vi var ju på handbollen i onsdags. Efter första halvlek slog vi vad om hur många mål det skulle bli. 28-22 gissade jag på. Vad det blev? 28-22. Efter matchen tog vi oss till Bishop arms där vi käkade innan vi avslutade kvällen på Banken. Bra kväll. Bra sällskap. Bra onsdag.

Tröttis

Trött, tröttare, tröttast. Gick och la mig när jag kom hem från jobbet och vaknade nu. Tobbe kommer och hämtar mig om en halvtimme eller så och då ska vi plus Nille, André och Mik först på handbollen sen käka någonstans. Tänker eventuellt sova mig genom första halvlek.


RSS 2.0