London, baby!

Födelsedagsmiddag hos Elin, mys med familjen, fika nr 1, avskedsmiddag nr 1, bio, fika nr 2, avskedsmiddag nr 2, shopping, frisörbesök, avskedsmiddag nr 3, resväskeinhandling, fika nr 3, tvätta, avskedsmiddag nr 4, städa, fika nr 4, heldag med systrarna, mobil- och försäkringsfix, packa, avskedsmiddag nr 5.

Så ser de kommande dagarna ut. Kan därför hända att det inte kommer att vimla av inlägg här under tiden. Men så får det bli. Har en känsla av att när jag väl är i London så kommer det bli en del inlägg.Elin och jag på 3:3. Vi ska vara precis lika snygga ikväll...

Nionde oktober, baby!

Snabbfika med Marianne och Linnea, lunch med Linnea, Nathalie, Nichlas och Andre, lunch med Fanny och Marie, middag med Nathalie, Andre, Nichlas och Tobbe. Ni börjar förstå den här måltidsprincipen nu va?

Biljetten har dessutom bokats. Nionde oktober åker jag. Det börjar närma sig! (Måste börja sluta säga BABY varje gång jag har sagt London också. Det är tydligen ett problem för svenskar i London har jag märkt eftersom Frida också lider av detta fenomen...)

Nu ska korv, passerade tomater, grädda, soya och lök tillagas till en härlig korv stroganoff. På Nichlas och Andrews förfrågan. Det är konstigt att man kan hata korv men älskar korv stroganoff. Det är faktiskt det. För övrigt hade jag tänkt slå på stort och tillaga, alternativt baka, en härlig efterrätt också. Blev inte riktigt så.


Clone Clooney

"Clooney's like a Chanel suit, he'll always be in style."
-Carrie Bradshaw

 

It's getting hot in here, so take off all your clothes

Det fanns en del kläder att sortera, tvätta, vika, stryka och sedan placera in i mina nyskapade kategorier:

1. "Behålla"-kategorin. Kläder som ska behållas av en eller flera anledningar. Ibland okända anledningar. Magkänsla ni vet.

2. "Släng direkt"-kategorin. Ja, det finns väl inte så mycket att missförstå med den här kategorin.

3. "Vad är detta för något"-kategorin. De flesta plaggen som hamnar här har fortfarande prislappen kvar vilket känns ganska betryggande då det måste betyda att jag faktiskt aldrig har använt dem.

4. "London baby"-kategorin. Kläder som inte bara ska behållas utan också ska få följa med till London. Den här högen är oroväckande hög och jag har just insett att en hel del av plaggen kommer att få flytta över till kategori nummer 1 igen.

5. "Ge bort till lillasyster"-kategorin. Tror den här kategorin talar för sig själv.

6. "Jag kommer aldrig använda det här igen men jag vill inte slänga eller ge bort det"-kategorin. Det här är den minsta högen. Och antagligen den mest oklara.

Förutom det nya klädsystemet så har jag även kommit fram till att det bästa sättet att hinna umgås med alla jag vill träffa innan London är att involvera dem i mina måltider. Och då menar jag inte på tallriken nödvändigtvis, men gärna på en stol bredvid eller mittemot. Idag blir det fika, imorgon lunch och fika och på torsdag troligtvis både lunch, fika och middag. Effektivt och bra!

Och om ni undrar vad jag gjort idag...


Bakat kanelbullar.


Lekt med en drake som inte ville flyga.


Hämtat kläder...


...och spridit ut dem över hela rummet. Plus en hel del andra grejor.

Kivik, pizza, Depå och London

Jag älskar Kivik. Vi var en sväng där igår, först på äppelmarknaden och sen åkte vi till Friden och intog världens godaste pizza. Ett sommarhus i Kivik om ett par år känns helt okej faktiskt. På kvällen åkte vi hem till Josse där det bjöds på chokladfondue, skratt och hög musik. Kvällen avslutade vi på Depås säsongspremiär med Strawberry Daiquiris och dans. Bra kväll med andra ord.

För er som har funderingar över föregående inlägg så ska jag till London. Snart. Det blev väldigt hastigt bestämt nu i veckan men inte mindre roligt för det. Just på grund av Londonresan så sitter jag nu och scrapbookar och scrapbookar och scrapbookar. Man skulle kunna säga att det finns en hel del bilder som jag vill ta med mig under min lilla tripp.


!

LONDON BABY!

Stugmys

       

Såhär sysselsatte vi oss i Joakims och Fredriks stuga förra helgen.

Hurtbulle

Ni ser vad klockan är just nu va? Herregud, jag börjar bli en riktig morgonmänniska ju. Snart blir jag väl en riktig hurtbulle som kvittrar upp ur sängen vid sju för att powerwalka (gärna med stavar för exra hurtbullepoäng), betala räkningar, koka gröt och pressa apelsinjuice (ja, det var de mest hurtiga morgonrutinerna jag kunde komma på just nu).

I natt satt jag och Sofia uppe för att försöka planera våra liv de närmsta månaderna. Jag är inte så förtjust i massa planering egentligen men när resor är inblandade kan till och med jag tänka mig att ordna och planera. Just nu ser det ut som att det blir två resor framöver, en kort och en lång. En är definitiv, den andra får nog ses som en bonus - om den ens blir av. Jag ska berätta mer sen men jag måste få lägga mig och ta dagens första powernap nu, känns det okej kanske?


Jag och Sofia. Kan känna att jag har en riktigt bra dag på den här bilden. Fjädrar i håret och på tröjan (dessutom ett par snygga hål där fjädrar som ramlat av har suttit). Ni kan inte se det men skorna var dessutom riktigt grusiga och fina.

Effektivitet

Effektiva dagar är härliga. Kom upp tidigt idag (det vill säga runt tiotiden, vilket är tidigt om man vanligtvis masar sig upp vid tolv) och har hunnit söka sju jobb, promenixa, spela wordfeud, läsa 150 sidor i teoriboken och tillagat en utsökt lunch. Känns som en typisk förmiddag i en arbetslös människas liv. En effektiv arbetslös människa alltså. Annars innehar jag ju en hel del fördomar om att somliga arbetslösa mest tittar på tv och pillar navelludd hela dagarna.

Oder?

Igår hade jag den stora äran att hjälpa ett par tyskar som kört vilse. Jag kan tänka mig att detta var en ganska rolig konversation (mest fför dem kanske). Såhär i efterhand hade jag nog gärna haft den på band för att liva upp diverse tillställningar, till exempel släktsammankomster och framtida jobbrelaterade möten. Tyskarna tillhörde "vi är äldre än majoriteten av jordens befolkning men ser inte riktigt ut som russin i ansiktet än"-åldersgruppen och kunde inte ett ord på varken svenska eller engelska. Jag själv hamnar under "jo jag läste visserligen tyska under hela högstadiet plus två år på gymnasiet men ointresse därefter har lett till en viss försvagad kunskap inom området"-kategorin. Ni kan nog tänka er själva hur underhållande den här konversationen, som pågick i ungefär 15 minuter, faktiskt var.

Dutti


I måndags tog Felix körkort.


I torsdags kom han hem med parkeringsböter.

RSS 2.0