Sverige vs England

Det finns en del skillnad mellan Sverige och England. Eller Kristianstad och Bracknell kanske rättare sagt. Förutom de uppenbara som språk och geografiskt läge finns också:

1. Butiksbiträdena här är mycket trevligare än hemma. Hur ofta får ni höra "Hello darling, how are you today?" hemma? Nej just det. Dessutom anser de inte att de är hundra gånger bättre än sina kunder. Härligt med lite omväxling från Kristianstads "stick up your ass"-butiksbiträden.

2. De kör som fullkomliga idioter här. Som Frida sa "Längst fram, först ut".

3. De har mer pli på eleverna i skolan här, både på gott och ont antar jag. Vi gick förbi en skolgård i rörelse förra veckan, skulle tro att det var ungefär 150 barn som sprang rundor som rabiessmittade hundar i jakt på mat. En lärare blåste i en visselpipa en gång. Knäpptyst blev det. Ingen rörde sig, ingen sa ett ljud. Kan ni se det framför er i Sverige? Ha. Ha. Ha. "Fuck you, varför står du där och visslar" hade ungarna sagt.

4. Här är totalt skräpfritt på marken. Med tanke på att det kostar 1000 pund att inte plocka upp hundbajset efter sin hund så skulle jag tro att böterna på att skräpa ner också är hyfsat höga.

5. Spritkonsumtionen är förmodligen hyfsat lik på det stora hela, men om man är helgalkolist i Sverige och dricker sig stupfull så fort det står fredag och lördag i kalendern så sprider man snarare ut det under hela veckan här. Det finns en anledning att det finns fler pubs här än i Sverige, som dessutom alltid är öppna. Måndag som söndag. Jul som påsk.

6. Människorna ser väldigt annorlunda ut. Man kan ju tänka sig att det inte ska vara så stor skillnad eftersom vi ändå är ganska närliggande länder som inte är alltför olika varandra. Men icke. Kan inte komma fram till om det är svenskarna som är vackra eller britterna som är fula. Vi kan väl säga att det är svenskarna som är vackra, låter ju trevligare kan jag tycka.

Postat av: Johanna (sp3c:aren)

Hahaha du har lyckats radda upp alla jag också har kommit fram till här! Det är såå komiskt. ;)



Hoppas du har det bra här i England.

/Johanna

2011-10-18 @ 21:06:49
Postat av: Hannah

hahaha eller hur!! lite roligt faktiskt, stämmer varenda gång känns det som :) Tack detsamma!

2011-10-18 @ 21:37:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0