Spännande morgon!

Det var en sån där dålig morgon idag. Tappade iPhonen i golvet när alarmet ringde och när jag skulle försöka rädda den så ramlade jag själv ner från sängen. Så där vi låg vi, jag och telefonen, och sprattlade. Efter det var vi båda (mycket) pigga och jag bestämde mig för att ta en dusch. De har ett halkskydd i duschen här, vilket nog är det snuskigaste jag vet så det tog jag bort. Dum idé. Halkade i duschen och slog huvudet i väggen vilket gjorde att en spännande bula har börjat ta form. Efter det uppstod en del mindre problem såsom schampo i ögonen, tandkräm på nytvättade tröjan, utspilld hårinpackning på golvet och lotion på byxorna. Som sagt, mindre problem.

Det bästa med en sån här start på dagen är det bara kan bli bättre sen. Trodde jag. Kom ner och såg att det fanns en macka kvar. Vilken tur. Sen tappade jag den på golvet. Med smörsidan neråt. Blev ingen macka till frukost skulle man väl kunna säga. Efter det råkade jag välta ett glas med juice och slutligen nästan slå sönder två tallrikar. Sitter i sängen nu och funderar på om jag över huvud taget bör röra mig härifrån idag.

Skitdagar och skitinlägg

Hade en diskussion häromdagen om det här med att ta med sig jobbet hem. Gärna i sömnen. En kompis efterfestade till sju och serverade öl till en hel del olika människor. Ja, tills han vaknade och insåg att det var en dröm. Själv jobbade jag ju i kassan på Hemköp i somras vilket gjorde att jag vid ett flertal tillfällen vaknade mitt i natten av att jag hade datorn i knät och hade precis slagit in 4011, vilket är numret för bananer. Kommer ihåg att jag flera gånger bad om ursäkt för att jag hade vit t-shirt och gråa shorts, istället för den "normala uniformen" så att säga. Spännande drömmar va? Nej, det här blev ett jävla skitinlägg. Har legat i sängen hela dagen, gissar på att det är migrän på gång. Skitdagar ger upphov till skitinlägg. Bara så ni vet.

Reading

Igår tog jag, Margot, Kasia, Jé-Anne och Noortje oss till Reading för att shoppa. Det blev mest julklappar för min del faktiskt så det känns ganska ointelligent att lägga ut bilder på min shopping här. Och ja, jag har faktiskt redan börjat köpa julklappar. Brukar springa runt som en idiot den 22 december (det har hänt att julklappar inhandlats efter den 24 också visserligen) för att hitta de perfekta julklapparna. Finns sällan några perfekta julklappar den 22 kan jag tala om för er. Dessutom har det visat sig att ganska många andra också är ute i inte alls speciellt god tid vilket leder till långa, varma, svettiga och äckliga köer inne i affärerna. Så ja, nu har jag använt ordet julklappar sex gånger i sju meningar. Sidospår. Reading pratade vi om.


Vi började inne på John Lewis där julskyltningen var i full gång. Vidrigt. Alla affärer borde sluta ett avtal om att inte börja med granar, glitter och julkulor förrän den första december. Väntar bara på att Feliz Navidad ska börja spelas i högtalarna också. Det måste för övrigt vara den mest vidriga julsången, musiken tonas ut och man tror att den är slut... Och så börjar de fan om på refrängen igen.

 
Hittade en av Jamie Oliver's restauranger som vi tänkte gå in och äta på. Det var dock ungefär tio minuters väntetid och eftersom vi var mer än lite hungriga så bestämde vi oss för att gå någon annastans. Något jag egentligen mest blev glad över, hade nog kräkt om jag hade behövt äta today's special. Lamm är vidrigt. I ärlighetens namn ville jag (vi?) mest äta där för att det var Jamie's restaurang.

  
Istället blev det en tapasrestaurang, Las Iguanas.


Clas Ohlson i Reading. De andra tjejerna tyckte inte att det var riktigt lika anmärkningsvärt som jag tyckte. Vi var dock överens om att den gruppen människor som stod på gatan och skrek "you are all born in sin, Jesus is your answer to everything!" kändes ganska udda.

Överdriver? Inte skulle väl jag.

Extremt jävla jättefula.

Postat av:
Över driver du inte lite nu ?
2011-10-28 @ 16:16:47

Överdriver? Jag? Nej, väl... Jo, det är klart att jag överdriver. Det är väl lite det som är temat på den här bloggen? Om inte ironin (som nästan vartenda inlägg innehåller, eller kanske till och med består av) framgår så har jag ju definitivt misslyckats med budskapet här. Ta bloggen med en nypa salt. Eller ett helt saltkar.

Och du, det stavas överdriver.

Söta små barn.

Jag hittade en gammal dagispolare på Facebook igår. Hon hade skapat ett album där jag hittade en hel del bilder från vår dagistid. Vissa roligare än andra... Ni vill se dem va? Klart ni vill. (Gillar ni också människor som svarar på sina egna frågor?)


Här har vi mig tvåa från vänster. Söt va? Jättesöt skulle jag vilja säga. Men det är nog också den enda bilden jag kan säga det om av de här. Jag passar på att säga det en gång till, jättesöt.


En bild till från samma tillställning. Om ni undrar vad det var för festligt galaj så var det Jennies födelsedag. Skulle tippa på att hon fyllde 5-6 år. Charmerande brudar och pojkar på den här bilden va? Jag verkar försöka få ögat att ploppa ut medan Ellen ger sig på en fingermustasch.


Sen har vi ju créme de la créme. Den här bilden känns nästan obetalbar. Det var något evenemang med dagis kommer jag ihåg, varför de har placerat oss i en hålig blå duk har jag dock ingen aning om. Jag har ett par jävligt snygga (och jävligt runda) solbrillor på mig. Ni kan förmodligen inte se det men bågarna var gröna, lila och gula. Vackra med andra ord. Sen har vi en filur, som jag tror är Ida (rätta mig gärna om jag har fel) som har någon slags blomhatt (rätta mig gärna om jag har fel) på huvudet. Käckt. Bakom mig ser vi Jennie i snygga brillor och en ännu snyggare hatt. Bredvid henne har vi Ellen som för dagen passat på att damma av ett par simglasögon. Funderar lite över vad det är hon och jag har på våra kinder, kan det vara såna där tatueringar kanske? Eller har vi bara varit lite kreativa och ritat med en tuschpenna.

Extremt jävla jättefula.

Vill ni veta något vidrigt? Det finns några idioter här i området som redan har satt upp julbelysningen. Och det är inte ett par vita lampor som lyser lite diskret och skänker ett behagligt ljus till omgivningen, nej då - röda, lila, gröna och blåa är de. Och de blinkar i en fart som skulle kunna utlösa ett epilepsianfall hos vem som helst. Vem gör så? Hatar de sina grannar och vill att alla ska ligga ute på gatan och sprattla i olika typer av anfall?  Eller åtminstone kräka en skvätt i rabatten? Är de mindre begåvade? Är de totalt jävla tasteless? Ärligt talat vet jag inte riktigt vad som är värst, att de har satt upp den här belysningen eller att de redan har satt upp den här belysningen.

Jag försökte ta ett foto på den igår för att kunna visa er. Tyvärr kände jag hur mina ögon sakta men säkert började tyna bort medan jag tittade på lamporna, så det blev ingen bild. Ska göra ett nytt försök ikväll med solglasögon på. (Bör kanske tala om att jag inte har överdrivit ett dugg i det här inlägget. Inte ett dugg. Lamporna är faktiskt fula. Extremt jävla jättefula.)

En busschaufför, en busschaufför..

Efter ha tagit Malmöbussen från lilla hemmet till stora staden fem dagar i veckan i sisådär två år så börjar man få lite koll på busschaufförerna. Jag vet inte om ni känner till tjuvlyssnat.se (om ni inte känner till den så föreslår jag ett besök där, genast!) men jag hittade en konversation mellan en dam och en av dessa busschaufförer där häromdagen:

Skåneexpressen mot Malmö, på Resecentrum i Kristianstad

En äldre dam ~75 sätter sig längst fram i bussen.

Busschauffören: Knäpp nu bältet innan jag kör.
Damen: Är det verkligen nödvändigt?

Busschauffören: Är det nödvändigt att du åker ut genom fönsterrutan om vi krockar och du bryter nacken?

Damen: Det gör inte så mycket, jag är så gammal.

Busschauffören: Det kanske gör något för de som får mata dig med sugrör efteråt! Knäpp bältet!

Damen blir tyst och sätter på sig säkerhetsbältet

Vågar vi slå vad om vilken av busschaufförerna det var? Gubbe. Vitt hår. Brukar tjata om att man "minsann måste visa terminsbeviset också och inte bara jojo-kortet". Jag tror stenhårt på honom.


Och så var det onsdag igen.

Jag håller fast vid förra veckans konstaterande om att onsdagen faktiskt är en väldigt bra dag. Jag och ungen har bakat kladdkaka idag. Den smakade konstigt. Får väl bjuda bort den... För övrigt så har helgplanerna börjat ta form, vilket ju alltid är trevligt. På fredag verkar det som att Margot (galen tjej från Australien, vet inte om jag berättat om henne innan? Om inte, så är hon rödhårig, pratar konstant och är väldigt glad.) hämtar mig innan det är time to put on our faces samt inhandla lite allt möjligt (läs: chips och öl, som två andra ungkarlar. Herregud.) inför kvällen. Vi tror på utgång i Ascot på kvällen, men allt kan ändras så vi ska inte vara för säkra på det.

På lördag blir det shoppingshoppingshopping (jag skrev det tre gånger för att ni verkligen skulle uppfatta vad vår lördagsaktivitet innebär) i Reading. Min värdmamma har påpekat ungefär femtio gånger att jag borde åka till Reading för att shoppa så mina förväntningar inför lördagen är minst sagt höga. Mitt chip på visakortet har dessutom börjat lossna lite, vågar vi slå vad om vilken tid på lördag som det ramlar av helt?

We're all going pink, again

Oktober börjar gå mot sitt slut, vilket också innebär att årets mest rosa (kan man säga så? Märkligt uttryck.) månad är inne på slutspurten. Skrev ju det här inlägget för ett tag sedan och nu tänkte jag tipsa er om ännu ett sätt att skänka pengar (utan att skänka era egna pengar dessutom) till Rosa bandet/cancerforskningen. Tyra Sjöstedt har anordnat en insamling till förmån för Rosa Bandet och nu finns det ett företag som skänker 50 kr för varje person som länkar till deras insamling. Länken har vi här http://www.provabingo.se.

För er som inte har blogg och ändå vill skänka 50 kr till Rosa Bandet så kan ni smsa BESEGRA till 72988.


The Body Shop

Jag och Frida var inne på Body Shop häromdagen. Eller ja, vi släpptes lösa inne på Body Shop är kanske en mer korrekt beskrivning. Det var lite som en fet unge inne på McDonalds. Som en mager och hemlös hund inne i charken. Som Sofia inne på Jensen's Böfhus. Som pappa inne på Dirty Music. Ja, ni förstår. Body Shops genom tidernas bästa body butter finns inte längre i Sverige men här fanns det - passionsfrukt. Lyckan var enorm.

För övrigt undrar jag vad det är för utbildning Body Shop ger sina anställda? Jag trodde bara att det var i Sverige som de betedde sig mer eller mindre som frisläppta freaks som hoppar och klänger på sina kunder i hopp om att få sälja någonting. Men nej, det var precis likadant här. Äckliga fake-leenden i kombination med "den här produkten måååste du bara ha, den luktar sååå gott." och så sprayar de hysteriskt med någon parfym. "Nej. Tack. Dessutom luktade den där parfymen död räv." Fan, de gör ju så att man inte vill handla där. Jobbar de på provision kanske, någon som vet? Annars blir man ju bara förbannad.

Och så blev det höst


Man skulle kunna säga att regnet öser ner. Så jag säger det. Regnet öser ner.

Vi kräker besinningslöst här ikväll

Lite kvällsläsning kanske? Klicka här då.

Han har så rätt. Så rätt. För att citera Schulman himself "Vill kräkas besinningslöst när jag läser det. Varje gång. Måste svälja flera gånger. Blir så jävla äcklad.".

Play date

Jag och Frida har haft play date med ungarna idag. Play dates är perfekt eftersom barnen då mer eller mindre underhåller varandra medan vi kan ägna oss åt att prataprataprata. På svenska dessutom. Annars har jag inte direkt något att berätta idag så jag tänkte att vi kör några sköna citat istället, vad tror vi om det?

-Oh my god, this tastes so appley ("äppligt")...
-Yeah... except that it's pear...

-Var ligger Oslo och Moskva?
-Oslo ligger väl i Sverige... Eller nej, i Dalarna! Och Moskva ligger väl i nåt afrikaland, Kina kanske?
-Men för fan, har ni inte geografi?
-Nej nu har vi något jävla SO-ämne istället där man håller på med kartor och länder, skittråkigt.


Fascinating

När vi var i Virginia Water Lake igår förundrades vi över vilken jävla pli de har på hundarna här. Samtliga (och med samtliga menar jag alla) hundar sprang lösa utan koppel. Ingen hund skällde. Ingen hund visade något som helst intresse för alla människor och barn (ja, numera väljer jag att dela upp människor och barn i två olika kategorier) som sprang rundor. Och mest fascinerande av allt, ingen hund fick för sig att gå fram till någon av de andra hundarna. De har lika mycket pli på hundarna här som de har på ungarna i skolan (ni kommer ihåg de rasbiessmittade ungarna på skolgården va? bläddra neråt annars).

För övrigt spelades faktiskt lite av Harry Potter-filmerna in just i Virginia Water Lake. Ifall ni undrade. Men det gjorde ni väl?

Virginia Water Lake

Igår tog jag och Frida oss en liten sovmorgon innan vi bestämde oss för att åka till Virginia Water Lake. Där blev det en powerwalk och massa tragg, lovely. Vi lyckades sen spendera ett par timmar på saker som troligtvis skulle hamna under kategorin diverse, eller möjligtvis kategorin övrigt. Sov, serietittande, åt. Ja, sånt där ni vet. På kvällen blev det ytterligare ett besök på Pizza Express. Dock inte samma Pizza Express som i fredags. Istället för en ganska okej utsikt (i fredags) så fick vi igår istället sitta och titta på något som skulle kunna vara kvarlevor av gamla Östtyskland. Pizzan var dock goodiegood så vi hade överseende med omgivningen.



   

På kvällen ägnade vi oss åt det här:
 

Om jag var speedad innan vi käkade det där så var det ingenting i jämförelse med hur speedad jag var med socker i blodet. Spännande upplevelse för Fridas del!

Din dumme äckelsatan

Utgång i Ascot byttes ut mot bio i Camberley. Innan vi slog oss ner i salongen så blev det mat på Pizza Express. Fanns en hel del olika typer av servitörer där. Den snygge, den fule, redheadet, den trevlige, den glade... Vem fick vi? The feminine one, of course. Herregud. Jag vet inte hur jag ska förklara honom. Lite Anthony i Sex and the city över honom. Fast mycket, mycket obehagligare. Men ändå inte. Det är lite svårt att förklara. Pizzan var i alla fall god även om det blev lite hetsätning i slutet eftersom vi gärna ville komma i tid till bion. Jag, Frida, Margot och Kasia garvade åt filmen, som hette The Inbetweeners. Mycket garvade vi. Sen höll jag visserligen på att kräka vid upprepade tillfällen också eftersom britternas humor är mer än lite sjuk ibland, men det får man liksom ta.

För övrigt har jag blivit kär idag igen. Idag var det en Rolls Royce som hamnade i min åsyn. Eller en och en, snarare en hel affär. Jag föll som en fura. Älskar att åka bil här eftersom man åker förbi så många vackra, snygga, galet fina, söta, gulliga, fantastiska bilar hela tiden. Bilarna är helt enkelt to die for. Literally. Har än så länge kommit fram till att det mest är Porsche som gäller här. Alla kör Porsche helt enkelt. Ska försöka övertala Frida till att köra runt och kolla bilar en dag, ja det ska jag.. För övrigt åkte jag bil med Frida idag igen, vilket ju alltid är en upplevelse. Idag fanns det bland annat "din dumme äckelsatan" bland medtrafikanterna. Spännande. Den dumme äckelsatan körde en Ford sierra, för er som undrar. Typisk "dum äckelsatan"-bil. Fan det är nog en av de fulaste bilarna jag vet.


Friday, finally!

Och så var det, äntligen, fredag. Dessutom är jag ledig, perfekt kombination. Frida kom hit lite spontant igårkväll för lite Hollywoodfruar och goss. Nu har vi just vaknat och efter ett litet sverigesamtal tänkte vi ta oss en powerwalk i det fina vädret. Lovely!


Mer handdesinfektion åt folket

Det blev shopping och lunch med Frida i Bracknell idag. Myspysigt. Har lyckats få med allt (tror jag?) som inhandlats under min lilla visit här på bild, vilka jag tänkte dela med mig av till er.


Läderhandskar inhandlade i Camberley. Observera gärna att jag faktiskt försökte lägga handskarna lite snyggt. Bara för er skull. Jag är dock högst medveten om att resultatet blev ganska tvivelaktigt. Dessutom ser det ut som att de är rosa istället för röda.


Kérastase hårinpackning, inhandlad på Toni&Guy.


Skor från Clarks. Funderar på att köpa ett par bruna också, vad tror vi om det? Det tror vi starkt på.


Korsörhängen från Top shop och fjäderörhängen från Next.


Coca cola-lypsyl (pissdåligt men luktar lovely), handdesinfektion (jag är ett sånt där weirdo som älskar handdesinfektion, luktar också lovely) och Carmex-lypsyl (pissbra och luktar lovely). Lovely helt enkelt.

Okej, det här var inte ett av mina bästa inlägg, det medger jag. Imorgon blir det antagligen utgång i Ascot, goss på lördagkväll med Frida och ett par filmer och på söndag blir det bio med Frida, Margot och Kasia!

Onsdagskvällar

Onsdagskvällar blir ofta bra av någon anledning. Man är förbi måndagen och tisdagen och har egentligen bara torsdagen framför sig innan helgen börjar. På fredagar är man ju ändå alltid på bra humör så då märks det knappt att man jobbar. Men för att återgå till just den här onsdagen så har kvällen bestått av rödvin, chocolate cake och fajitas. Och ja, det serverades i den ordningen. Jag gillar det! Nu blir det bubbelbad och halv åtta hos mig-avsnitt. Jag gillar det också faktiskt.


Giraff

En av dagens aktiviteter för mig och ungen har varit att ta kort. Det har mest varit ungen som agerat fotograf medan jag helt enkelt har fått stå i rampljuset. Tänkte visa er min snygga giraff som jag har här inne i rummet. Ungen fick därför ta en bild eller två på mig och denna gula lilla giraff. Resultat:

 
Som ni kanske ser så fick tydligen inte hela giraffen vara med. Anledning oklar. Annars tycker jag nog att jag själv lyckades ganska bra med båda bilderna. Den första känns lite som "sekunden innan århundradets största suck lämnar min kropp". Ögonen lite halvtrötta efter en alldeles för kort natt. Ja, ni vet. Andra bilden vittnar snarare om att ett gäng kaffekannor har intagits precis innan bilden togs och att jag möjligtvis har köpt gårdagens massmördares stirriga ögon.

Only in Bracknell people, only in Bracknell!

Det blev en runda i skogen ikväll, vilket visade sig vara... Spännande. För det första så är jag ju inte en person som ägnar mig speciellt mycket åt fysisk aktivitet. Gå till och från bussen kan jag tänka mig att göra ibland. Hoppa ur bilen. Gå från sovrummet till köket. Ja, ni förstår. Så att dra på mig skorna (som jag dessutom fick skoskav av trots att de inte är ett dugg nya) kändes först en aning jobbigt. Men samtidigt spännande med något nytt. Lite spänning i vardagen så att säga.

För det andra så fanns det en hel del konstiga personer i den här skogen, vilka jag tänkte rada upp snyggt och prydligt för er här nedan:

1. Massmördaren. Han mötte jag i början av min runda vilket ju inte var så trevligt eftersom jag då hade känslan av att ha en massmördare hack i häl under hela turen. Han hade såna där stirriga ögon ni vet och riktigt svarta icapåsar under ögonen. Den ena handen höll han innanför jackan (typiskt tecken på att han bar kniv eller pistol skulle kanske någon vilja säga) och gav ifrån sig ett mycket, mycket ovanligt läte. Jag kan inte riktigt förklara det så jag lämnar det där.

2. Den förrymda psykpatienten. Vit tröja och vita byxor. Håret stod på alla håll och kanter. Och han skrattade som en hyena samtidigt som han växlade mellan att gå i snigelfart och springa som om någon jagade honom med blåslampa. Att springa intervaller med honom skulle vara intressant.

3. Hundtanten. En gammal, vithårig och relativt korpulent tant med gammal, brun och relativt korpulent hund. De hade förflyttat sig en bit från själva stigen och stod med en fot på stigen och en fot bland gräset. Och där stod de. Och tittade. På varandra. Det kändes lite som arga leken, ingen ville liksom ge sig och börja promenera hemåt först. Undrar fortfarande vem som förlorade.


Den här bilden får mest vara med för att jag själv ser ut som en förrymd psykpatient här. Och dubbelhakan kan få vara det korpulenta. Antar att det är Frida som måste vara massmördaren...

Voila!

Mormor, voila!


Living on the edge with pasta

Just skypat med syrran, mormor och morfar. Ska ju tillaga mormors pastagratäng ikväll så kände att en liten uppfräschning av tillvägagångssätt var på sin plats. Känns ganska tryggt nu faktiskt, förutom att jag just insåg att det fattas en ingrediens. Det här kan bli riktigt spännande, lite living on the edge sådär ni vet...

Här blir det fan inga ungar.

Idag har vi varit på toddler groupen. Tänkte framföra lite statistik till er, för att ni ska få åtminstone en liten inblick i hur det är på de här träffarna.

90 procent av ungarna är äckligt förkylda.

70 procent av mammorna är smällfeta och trycker konstant i sig choklad.

30 procent av mammorna är skinny som fan och ser ut att leva på sesamfrön och vatten.

100 procent av ungarna skriker. Hela tiden.

60 procent av ungarna bråkar hela tiden om vem som 1. hittade leksaksbilen först, 2. borde få den största kakan eller 3. har snyggast skor.

59 procent av de bråk jag just nämnde slutar i gråt. Eller snarare böl kanske.

40 procent av barnen skadar sig på något sätt, vilket resulterar i ännu mer skrik och ännu mer gråt.

100 procent av barnen ser ut som om det vore julafton när oreos, digestive och bread sticks dyker upp framför näsan på dem.

30 procent av barnen tycker att det är härligt att kladda med blöta kex på golvet och på sina kläder. Resterande 70 procent tycker att det är roligare att kladda med kexen på au-pairers jackor och nya tröjor.

Innan jag åkte till England hade jag mina tvivel på om jag någonsin skulle kunna tänka mig att skaffa barn. Man skulle väl, utan att ljuga, kunna påstå att det inte finns några tvivel längre. Här blir det fan inga ungar.

Just idag längtar jag hem lite, lite, lite grann...

Pappas pizza, mammas tacos, mormors köttbullar, Helens lasagne (den UTAN spenat och svamp, tack), mormors pastagratäng (som jag för övrigt ska ge mig på att laga imorgonkväll, wish me luck). Gossa med mina gossehjärtan Clara och Esther framför halv åtta hos mig. Massa vin en helt vanlig onsdag. Mysa in mig i Sofias täcke framför Greys anatomy. Reta Felix för att han inte kan dricka ordentligt. Vanligt svenskt jävla godis. Äta frukost hos mormor och morfar för att sen slänga mig på soffan och sova i minst två timmar. Korv stroganoff med pojkarna. Prata svenska. Min säng. Retas med Clara. Fenixfika med Esther. Dansa med mina favorittjejer. Gubben som kommer med hemkörningspizzan.

Sverige vs England

Det finns en del skillnad mellan Sverige och England. Eller Kristianstad och Bracknell kanske rättare sagt. Förutom de uppenbara som språk och geografiskt läge finns också:

1. Butiksbiträdena här är mycket trevligare än hemma. Hur ofta får ni höra "Hello darling, how are you today?" hemma? Nej just det. Dessutom anser de inte att de är hundra gånger bättre än sina kunder. Härligt med lite omväxling från Kristianstads "stick up your ass"-butiksbiträden.

2. De kör som fullkomliga idioter här. Som Frida sa "Längst fram, först ut".

3. De har mer pli på eleverna i skolan här, både på gott och ont antar jag. Vi gick förbi en skolgård i rörelse förra veckan, skulle tro att det var ungefär 150 barn som sprang rundor som rabiessmittade hundar i jakt på mat. En lärare blåste i en visselpipa en gång. Knäpptyst blev det. Ingen rörde sig, ingen sa ett ljud. Kan ni se det framför er i Sverige? Ha. Ha. Ha. "Fuck you, varför står du där och visslar" hade ungarna sagt.

4. Här är totalt skräpfritt på marken. Med tanke på att det kostar 1000 pund att inte plocka upp hundbajset efter sin hund så skulle jag tro att böterna på att skräpa ner också är hyfsat höga.

5. Spritkonsumtionen är förmodligen hyfsat lik på det stora hela, men om man är helgalkolist i Sverige och dricker sig stupfull så fort det står fredag och lördag i kalendern så sprider man snarare ut det under hela veckan här. Det finns en anledning att det finns fler pubs här än i Sverige, som dessutom alltid är öppna. Måndag som söndag. Jul som påsk.

6. Människorna ser väldigt annorlunda ut. Man kan ju tänka sig att det inte ska vara så stor skillnad eftersom vi ändå är ganska närliggande länder som inte är alltför olika varandra. Men icke. Kan inte komma fram till om det är svenskarna som är vackra eller britterna som är fula. Vi kan väl säga att det är svenskarna som är vackra, låter ju trevligare kan jag tycka.

Come, let's pray for the weekend

Igår låg Frida i sängen och jag på soffan med varsin chipspåse. På TVn visades det vänneravsnitt precis hela dagen. På kvällen skjutsade Frida hem mig och jag spenderade en timme ute i det fina vädret genom att ta en powerwalk (utan att gå vilse! lyckades dock skrämma en liten unge så att han började gråta...). I lördags var det desto mer aktivt. Ett par bilder kommer här:

  


Gossinussi

Igår började vi dagen med att köra ett av barnen på kalas innan vi andra åkte in till stan för att äta lunch. Goodiegoodie var det. Några timmars gossinussi med två av barnen innan de skulle iväg på nästa kalas, vilket innebar shopping för mig, Frida och barn nummer tre. Camberleyshopping blev det, två par handskar och en hårinpackning införskaffades. Utsikten på fjärde bilden är tagen från översta våningen på ett köpcentrum som vi var i igår. Ni ser vädret också va? Lovely.

   

När jag såg den lilla car-shopen som ni ser en del av på tredje bilden blev jag lite, lite förälskad. Sen körde vi förbi en stor, riktig car-shop där jag blev kär på riktigt. Frågade Frida om vi inte kunde ta en dag och bara köra runt för att kolla på bilar. Hon nappade inte riktigt på den idén av någon anledning..

Lite starstrucked ändå


Glömde berätta om dagens åktur med Frida. "Det gäller att alltid vara längst fram och alltid vara först ut" påstår hon. Vi kan väl säga som såhär att Frida alltid är längst fram och definitivt alltid först ut. Om man är ett fan av de allra läskigaste åkattraktionerna på tivoli och så rekommenderar jag starkt att man tar sig en tur med Frida i Bracknells eftermiddagstrafik. Gärna med alla rutor nere och musik på högsta volym.


Tyvärr glömde Frida lite saker hemma hos mig vilket innebar att vi fick ställa oss i den här kön (bilden gör inte kön någon som helst rättvisa, den var helt galen) som inte var nådig. Bracknell är fullt av kontor (till exempel Fujitsu, Dell, BMW har kontor/huvudkontor där) så vid femtiden är trafiken...sådär.

Idag fick vi också veta att Brad och Angelina tydligen också hänger här i Sunningdale för tillfället. Pitt och Jolie alltså, för er som undrade. Nu tillhör jag ju visserligen Team Aniston sedan många år tillbaka och tycker att Pitten är ganska överdriven, men den lilla fjortonåringa Hannahn som finns kvar någonstans där inne blir ändå lite starstrucked med Clooney, Pitt och Jolie inom räckhåll.

Warm brownie

Nyss hemkommen från en fantastisk middag här i Sunningdale tillsammans med Frida och hennes värdfamilj. Lyckades få in den galnaste desserten någonsin - warm brownie with chocolate, ice cream, strawberries (inte jättebebisar, frida) och chocolate sauce. Jag och Frida var rörande överens om att det var den bästa desserten. Någonsin.

Nu skulle vi egentligen suttit på en pub med varsin flaska i handen men vi kom fram till att det får bli filmkväll med chips och goss ikväll och så blir det pub, utgång och partyparty imorgon.

Frida-citat, del 2

Okej. Vi har redan fått två uppföljare.

Ungen: That's a pepper...
F: Yes, pepprika.
H: Hahahahahahahahahahahahahahahaha.

Ungen skriker inne på Supermarketen.
F: Do you want your beer? Do you? Do you want your beer? Yes, you want your beer.
H: Du ska nog börja säga bear snart Frida, innan tanten där bak tror att vi ger ungen öl.

Frida-citat, del 1

Tänkte bjuda på två sköna Frida-citat från veckan som har gått:

F: No! Don't pill in your nose. Hallå, don't pill in your nose!
H: Menar du pick?
F: Eh...hehe ja.

Ungen säger något.
F: Jaja, jättebebis på dig själv.
H: Hon säger nog strawberries skulle jag tro...

Frida kom hit för tre timmar sen och vi har hunnit med powerwalk, play grounden och snack time. Nu leker Frida med ungen medan jag...sitter här. För övrigt döper jag inlägget till del 1, eftersom det säkerligen kommer att utvecklas till en form av följetong.

I was made for this

Ungen går på potta. Jag tycker att det är obehagligt och galet äckligt. I förrgår tyckte jag att det var så obehagligt och galet äckligt att jag fick springa upp på mitt badrum och kräka lite. Jag är som gjord för det här jobbet. Verkligen.

Solen har för övrigt kommit till London och temperaturen ska hålla sig runt tjugo hela helgen. Bra shoppingväder till imorogn med andra ord!

Josh, McDreamy and George

Gruppsamtal på Skype med Frida och Nille (värre tragg än de två får man ju leta efter) innan middagen. Innehöll lök idag igen. Och de små rackarna simmade redan runt på min tallrik när jag kom ner. Skrapade diskret undan dem. Lök funkar bara inte, inte ens när man bör försöka vara artig. För övrigt är det en kväll i teknikens tecken eftersom jag sitter med datorn framför mig och en mobil på varje sida om mig som båda piper då och då. Vad skulle vi gjort utan tekniken?

Imorgon verkar det som att vi ska gå ut och äta med Fridas värdfamilj, trevligt! Jag tror stenhårt på att vi hamnar på samma restaurang som Clooney. Eller, vad tror vi? Nu blir det diet coke (smakar pissäckligt, inte alls som cola light. Fråga mig inte varför jag envisas med att fortsätta dricka skiten.) och gossip girl.

Förresten, vi hade precis en intressant lien diskussion över ett glas vin. Den handlade om pretty boys. De blev helt till sig när jag sa att Brad Pitt och Johnny Depp är alldeles för överskattade och egentligen inte ens speciellt snygga. Vi kom dock fram till att följande tre gossepojkar är helt okej att vila ögonen på:


Josh


McDreamy


Och George, såklart.

Lök, svamp och broccoli

Ni kommer kanske ihåg det här inlägget, där jag noggrant framförde inte samtliga men en hel del av mina annorlunda matåsikter. Ni undrar kanske hur det har gått nu när jag varit här ett par dagar? Eller undrar ni inte, men kommer ändå få ta del av svaret. Hähä. Det har gått över förväntan faktiskt. Jag har lyckats tillaga både fisk, toast (wow, den är avancerad ändå) och bacon/pasta. Idag blev det visserligen Burger King för ungen och färdiga mackor för mig och Frida, men jag känner ändå att lunchbiten är godkänd. På kvällarna har jag ju inte haft något att säga till om och det har serverats en hel del av mina hatobjekt.

Vi kan börja med löken. Den fanns på en separat tallrik. Tyvärr fanns det även räkor, som ju är något av det godaste som finns, på just den tallriken. Det blev lite pilligt att försöka få med bara en räka på skeden utan att samtidigt få med någon lökbit. Första skeden innehöll tre rejäla lökbitar och noll räkor. Andra skeden en räka och två lökbitar. Det blev ingen tredje sked. Löken gömde jag lite smidigt vid kanten av tallriken och låtsades som att det regnade när det frågades om jag hade ätit upp eller om jag kanske skulle äta löken också.

Dagen efter var det svampen som var kvällens fiende. Och den här gången låg den redan på min tallrik när jag satte mig vid bordet. Jag berättade det för Sofia som skrattade och undrade hur jag löste situationen. Svalde några av svamparna hela och resten lämnade jag helt enkelt på tallriken. Försökte få det att låta som att jag blev galet mätt just när jag bara hade svamparna kvar. Vilken. Jäkla. Otur. Alltså.

Nummer tre, och därmed sista, objektet var broccoli. Jag absolut hatar hatar hatar broccoli. Trodde jag. Det var faktiskt helt okej. Eller ja, det är väl inget jag tänkt börja inkludera i mina dagliga måltider men som sagt, det var inte äckligt.

För övrigt tycker jag tydligen inte att selleri är äckligt. Bara så ni vet det. Jaja, lite sjuk i huvudet är man nog om man skriver ett sånt här inlägg. Men jag kan ta det.

PW

För att citerna Katarina "Powernaps är bra skit".

Imorgon är det fredag (redan?) och vi ska ha sleep-over hos Frida med god mat, bra film och gossinuss. På lördag är sovmorgon högt prioriterat innan barn ska köras till barnkalas och shopping ska äga rum i Camberley (eller ja, jag ska shoppa medan Frida ska lämna tillbaka sakerna hon köpte där förra helgen..). På kvällen blir det troligtvis förfest i Ascot och utgång i Windsor med ett gäng andra au-pairer. Goodiegoodie.


Peacock, jordgubbar och mössor

Det blev som sagt en runda till Peacock farm igår, efter lite vin och ostbricka. Frida sov här i natt och tog sig en sovmorgon medan jag hasade mig upp med halvstängda ögon och tog hand om flickan. När Frida vaknade blev det svensk frukost med holländska jordgubbar, gott. En tur in till stan där rean var i full gång, jag hittade ett par skor som jag med allra största säkerhet kommer att köpa nästa vecka. Två mössor, smycken och en tröja hittades också. Nu skulle man, utan att överdriva, kunna säga att jag är svintrött och vill sova. Om 45 minuter tänkte jag att det skulle få bli så.


Jag kan dö lycklig snart

GEORGE CLOONEY ÄR HÄR OCH SPELAR IN FILM. När jag har sprungit in i honom kan jag dö lycklig. Denna helvetesdag blev just helt lovely. Frida, Peacock farm pub och Clooney haR en del med det att göra.

Här plockar vi upp efter hundarna minsann

    
Lite bilder från rummet och så. Alla fina avskedspresenter fick följa med. Och som ni ser så är första väskan nu tömd. Den andra kommer att få vara som den är eftersom det inte finns en chans i världen att jag ska få plats med allting här inne. Bra jobbat, Hannah. Way to go.


Tror att man plockar upp efter sin hund här va... 1000 pund är ju bara galet.

The Nordfjord



Hittade en bild på datorn som är alldeles för läcker för att inte läggas upp, om ni förstår vad jag menar. Vi var sidårä alldeles för unga för att egentligen ha de där flaskorna i vår ägo och skulle fira Valborg. Förfest hos mig och sen partyparty hemma hos Robin. Om vi struntar i hur vi faktiskt ser ut (det är lite såndär "hur i helvete tänkte vi"-känsla över utseendet nämligen) så kan vi ju börja med det faktum att jag med allra största säkerhet har varit själv hemma en eller flera nätter innan den här bilden togs. Högst upp i kylskåpet ligger nämligen en läsk och rester efter två dagars kinamat. På nästa hylla ser vi en xider (troligt användningsområde: halsfuktare), en juice (troligt användningsområde: utblandning av diverse illasmakade alkoholhaltiga drycker) och längst ner skymtas en låda gräddbullar.

I våra händer kan vi (om vi börjar från vänster) se en såndär hemsk "drinkblandning" från Partaj. Blå dessutom. Om jag inte kommer ihåg fel var tungan härligt blå ungefär samtidigt som flaskan var slut. Nästa flaska ser ju rätt oskyldig ut, Malmbergs vatten med citronsmak. Fel. Den innehåller någon härlig blandning av olika spritsorter (nu förstår ni kanske varför det där blåa slisket behövdes). I Fridas hand kan vi se, tamtadam (fanfar), The Nordfjord. Ett, i den åldern, återkommande inslag på diverse tillställningar. Jag tror det räcker så.

There's no love like taxi love

Känner redan nu att det kommer att bli problematiskt i jul när jag ska hem. För det första hade jag två mycket välfyllda väskor med mig på vägen hit och för det andra har jag fått precis samma shoppinggen som majoriteten av den kvinnliga befolkningen. Dessutom ska det inhandlas julklappar. Ja, ni hör ju själva. Har försökt hitta information på Norwegians hemsida om man kan checka in tre bagage men har inte hittat något.

Nästa problem blir hur jag ska ta mig till flygplatsen med tre stora resväskor, ett handbagae och en datorväska. Nog för att det skulle vara högst spännande att ge sig på buss-/tågalternativet men med tanke på min förkärlek till taxi (vi kan prata om den kärleken en annan gång känner jag rent spontant, men det är en av mina större kärlekar) så känns det som att Bracknell cars kommer att få rycka ut. Har redan varit inne och kollat priser och vet ni vad? Det är galet billigt. Det är ungefär en-en och en halv timmes bilfärd härifrån till Gatwick, vilket innebär ungefär samma restid som mellan Kristianstad till Malmö. 600 kr här, 1500 kr hemma. GOODIE säger jag. Då kan jag ju lägga de hundralapparna på att betala överviktspriset på flygplatsen istället... Hähä.

Buhu

Har just kommit på att eftersom datorn är inställd på svensk tid så står det att inläggen publicerats en timme senare än de faktiskt har. Har alltså inte sovit till kvart i nio idag, utan kvart i åtta. Så har vi klarat ut det.

Igårkväll fick jag världens hemlängtan efter ett Skypemaraton med några gossisar från Sweeeden. Mamma och gossigossystrarna, Sofia, pappa och Helen, Elin, Jonna och Nille. Buhu. Tur att jag kommer att ha fullt upp idag med play grounden och promenad i skogen. Och ikväll kommer Frida hit för några vänner-avsnitt, en sväng till någon pub och slutligen sleep-over. Imorgon står det shoppingshoppingshopping på schemat. Tjoho.

Julkänsla!

En spontan shoppingrunda senare är vi nu hemma igen. jag tog, tyvärr, med alldeles för lite pengar så jag får åka dit en kväll i veckan igen och köpa två tröjor som jag hittade. Blev ett par örhängen så länge och en massa julmys bland inredningen. Galet fina julsaker, blir antagligen några av dem också... Fick riktig julkänsla när jag var där inne och blev lite förbannad över att jag glömde julmusten i Sverige. Köpte jordgubbar i affären sen så jag kunde väga upp julkänslan med lite holländsk sommar.

 
   
Ja, vissa av grejerna är fruktansvärda, precis som kvaliten på bilderna. Det var en vakt som gick efter mig och stirrade som om jag just hade rymt från psyket så jag fick ta lite smygbilder...


Gick in på en supermarket också, sjuuukaste chipspåsarna jag har sett. Den lila/rosa som står bredvid den stora blåa var lite större än vanliga chipspåsar i Sverige. Fattar ni hur stor den blåa var? Folk här är monstruöst feta, misstänker att Walkers har ett finger med i spelet...

Ljugholt

Måste ju bara kommentera lite av sverigenyheterna också. Hade jag ägt en tidning så hade det definitivt stått Ljugholt på löpsedlarna. Herregud, hur klantig får man bli? Första S-kravet på Juholts avgång har tydligen kommit nu och jag tror minsann att jag håller med. Tur för honom att han är man och har lite halvtöntig image, annars hade avgången redan varit ett faktum. Trams.

fastnade för den HÄR artiklen också idag. Känns bra.

För övrigt blev det ingen powerwalk innan, utan lite vänneravsnitt innan jag (inte alls) råkade somna. Vaknade för en stund sen och konstaterade att det nog kan bli en promenad ikväll istället eftersom det slutat regna. Har varit sjukt varmt sedan jag kom hit så det gjorde inte så mycket med lite typiskt höstväder idag.

Toddler group

Jag var tydligen en dag före alla andra igår. Trodde att det var tisdag, vilket betyder att jag lurade er lite i förra inlägget. Imorgon är det dags för play ground och idag var vi på en toddler group, som är ungefär som öppna förskolan i Sverige. 25 barn som sprang rundor som galningar, vet inte hur många gånger jag fick höra "you're gonna get use to it, you know". Ja, eller hur. Dagens notering måste vara att minst 80 procent av mammorna på toddler groupen hade Uggs på sig. Herregud, det är 22 grader ute.

Lunchen är just avklarad och nu ska jag ta en powerwalk innan eftermiddagspasset.

Solsidan

Ett styck dunkande huvud gör att jag har placerat mig i sängen. Tror att dunkandet antingen beror på att jag inte ätit sugarsugarsugar sen i lördagskväll eller att jag inte hällt i mig tre liter vatten per dag som vanligt (vattnet är inte speciellt gott här, smakar klor). Kanske en kombination. Nu blir det i alla fall Solsidan och spikmatta (ja då, den fick följa med, lite meckigt eftersom jag helst inte ville att mina kläder skulle se ut som fiskenät). Imorgon blir det play ground på dagen och på kvällen kommer Frida hit.


Saknar redan mina gossehjärtisar.

Goodiegoodie

Vi startade morgonen med lite frukost och barnprogramstittande i soffan. Dora the explorer, Peppa Pig och så ni vet. Efter någon timme kom Frida hit och underhöll oss en stund innan flickan somnade. Jag och Frida tittade på nya Desperate Housewives-avsnittet och slängde ihop lite fisk med potatis, goodiegoodie.

Nu har jag just fått sluta, lite tidigare än planerat, vilket betyder film (läs: powernap) och eventuellt ett par sidor i Den motvillige monarken.


Peacock

 
Igårkväll kom Frida hit för att käka middag innan vi stack till en pub, Peacock-någonting tror jag bestämt att den hette. Bra kväll.

Healthy

Spännande notering under dagen är att jag tydligen uppfattas som nyttig här i London. För alla er som känner mig, någonsin har träffat mig eller kanske hört talas om mitt namn gör jag här en paus så att ni kan få skratta som ett gäng hyenor en stund.

Att jag är nyttig beror tydligen på att jag under dagen har tackat nej till:
1. En muffins (jag. klarar. bara. inte. av. muffins)
2. Vitlökssnacks (har vissa problem med lök. ett visst obehag uppkommer när jag ser en lökbit.)
3. Friterade lökringar (som sagt, vissa problem på den fronten.)

Ja, ni förstår ju själva. Nyttigheten själv. Har varit inne en runda i Bracknell idag. Åt lunch på Burger King där ungefär 80 procent av de ätande var smällfeta. Gossigt. Har också berättat för min värdfamilj att H&M faktiskt är svenskt (och absolut inte brittiskt) och lärt dem uttala IKEA korrekt. Istället för Ajkea ni vet.

Nu blir det snart kinamat med familjen plus Frida, sen tänkte jag och sistnämnda bege oss på upptäcktsfärd.


Eftersom jag inte hunnit ta några bilder här än så får det bli en riktigt läcker bild på mig och Sofia från i fredags istället. Det där med solglasögonen behöver vi inte prata om nu. Vi kan ta hela min solglasögonhistoria en annan gång.

London baby

Och så var jag i London. Eller Bracknell rättare sagt. Har 33 procent kvar av datorns batteri och 50 procent av mobilens. Måste. Köpa. Adapter. Inte alls beroende av dator och mobil. Har för övrigt just fått en kopp te och en croissant, som de var och köpte i Frankrike igår. Ja, de åkte till Frankrike en sväng igår och köpte lite bröd. Jag gillar det.

För övrigt skulle man kunna säga att mitt rum går i gult och rosa. Med lite giraffer och blommor. Snyggt!


Hej jag är blånd och jilar hestar och hondar

Jag tycker att de där obligatoriska tio eller tjugo frågorna man brukar (okej, högst tveksamt ordval. Det borde ju innebära att majoriteten av alla bloggare gör det, och det är jag väldigt säker på att de inte gör.) svara på när man startat en blogg, är väldigt tråkiga. Det blir lite sån där kompisbok (som man hade när man var liten, ni vet) över det: "Hej jag är blånd och jilar hestar och hondar." Så bara därför tänkte jag ge mig på att svara på lite sånadära töntfrågor.

Namn: Hannah

Födelsedag: I början av nästa år, precis som vanligt.

Längd: Ganska så exakt mittemellan 168 och 169 cm. 168,5 alltså. Det är en såndär ganska lagom och normal längd. Lillalandetlagomlängd med andra ord.

Hår: Blond skulle jag vilja säga. Så jag säger det.

Ögon: Härligt naivt blå.

Status: All the single ladies, now put your hands up!

Bor: Snart i London baby.

Gillar: TRÅKFRÅGA.

Ogillar: Se föregående svar.

Färg: Om vi pratar kläder har jag en härlig färgskara ända från svart till grått.

Mobil: Det har jag ja.

Mat: Känner att vi kanske inte behöver gå igenom mina matvanor igen? Bläddra neråt så hittar ni nog faktiskt precis allt ni kan tänkas vilja veta (och mer) om mina matvanor.

Fikar: Chailatte. Alltid. Förutom när jag kör på iste, så jag antar att alltid var ett oerhört korkat ordval.

Kläder: Äger jag. I svart och grått. Och allt däremellan.

Fritid: Har jag mycket av eftersom jag inte jobbar.

Träning: Sysslar jag inte med.

Läser: Inte Aftonbladet i alla fall. Finns det någon värre skittidning? Gör meterlånga rubriker och stora löpsedlar av skitnyheter och har stavfel i ungefär varannan artikel. Man blir ju lätt upprörd.

Shoppar: Hemskt gärna. Och för mycket.

Bok: Henrik Fexeus böcker kanske. Eller Denise Rudbergs. Psykologitjafs blandat med så kallad chic lit med andra ord. Intelligens och ytlighet, finns det bättre kombination? Nej.

Film: Nej tack. Men om ni envisas så får det bli SATC och Djävulen bär Prada. Bara för att.

Artist: Herregud, har ni inte sett min header? RAH, RAH, AH, AH, AH. ROMA ROMA MA, GAGA OHLALA säger jag bara.

Länder jag besökt: Är det verkligen relevant? Är det ens intressant för er att läsa om? Om ni svarar ja på föregående två frågor så föreslår jag att ni skriver en kommentar så ska jag berätta ingående om vartenda litet hörn jag besökt.

Tv-program jag medverkat i: Det där med poliserna. 112 poliser, kan det ha hetat det? Sen vet jag inte om jag hade någon direkt betydande roll för seriens framtid, eller om man ens kan räkna det som medverkan, men det är nog det närmsta vi kommer på den här punkten.

Program jag gick på gymnasiet: TRÅKFRÅGA. Men jag gick samhälle. Om ni undrar.


Home is wherever im with you

Vi hade en bra kväll.

 
 


 


Hallelujah moment

Har fått frågan om jag har packat färdigt än hela två gånger idag. Man kan väl säga som så att jag idag inhandlade min resväska (storlek extra stor). Har också påbörjat tvätten som gärna ska hinna bli ren, torr och skrynkelfri innan jag packar ner den. Satsar på att börja packa någon gång mellan 11.00-15.00 på fredag. Vad tror vi om det?

För övrigt har jag just tillagat en kladdkaka med jordnötstouch. Tänker inte ens fråga vad vi tror om det. Jag tror att det blir ett hallelujah moment hos gästerna. Återkommer.

Update
Spridda skurar. Vi (läs: jag) trodde att det skulle bli ett hallelujah moment. Två tyckte visserligen att den smakade bra men en tredje tyckte att det i ärlighetens namn var sådär. Jag håller faktiskt med efter att ha provsmakat.


We're all going pink


Köpte en sådan här idag. Gör det ni också. Eller ett vanligt rosa band. Eller skänk 50 kronor genom att SMS:a BESEGRA till 72988.

Udda var det ja

Jag har kommit fram till att det troligtvis kommer att uppstå ett litet problem i London baby (ja, jag ska sluta. snart.). Och det är det här med maten. Jag vet inte om jag skulle säga att jag är kräsen men jag brukar alternera mellan pasta och bacon eller frallor med ost och marmelad till lunch. Jag vet inte riktigt om det motsvarar den näringsriktiga maten som jag faktiskt har lovat att laga. Jag är en såndär jobbig jävel som...

...dissekerar köttbullar i jakt på stora och mikroskopiska lökbitar. Detta gäller även lussebullar med russin. (Det är så tråkigt vid till exempel julbord, för min plats ser så himla grisig ut.........)
...inte äter det gröna på tomaterna, det vita på paprikorna eller kärnorna i vindruvorna och vattenmelonerna.
...som måste ha ketchup till allt.
...tycker att glass, fetaost och gelégodis är obehagligt. Inte bara tillsammans.
...som häller ut téet i vasken om tepåsen råkat ligga i tio sekunder för länge.
...som gärna äter på udda tider.
...leker med och gör mönster i maten. Potatismos är himla bra, där stannar mönstret kvar. Sås är mindre bra.
...tycker att det borde vara lag på att ta bort själva lingonen från lingonsylten innan den serveras. Och nej, gelé funkar inte.
...hatar hatar hatar svamp.
...föredrar att inte äta på flera dagar än att äta något jag inte tycker om.
...skulle kunna tänka sig att bara äta pizza och kinamat. Plus frallor och pasta/bacon dårå.
...tycker att kyckling ska vara så torr att den flyger av tallriken som smulor när man blåser på den.
...helst inte äter kanterna på brödet. Mest för att de brukar vara äckliga.
...inte är något större fan av frukt och kött. Kött är ofta ganska obehagligt.

På dagarna är det ju jag som lagar maten så då är det väl egentligen nemas problemas men på kvällarna blir jag ju bjuden. Blir lite konstigt att först fråga vad det blir till mat och sen säga att man inte är hungrig va? Kan kanske till och med uppfattas som oartigt? Nej, den här resan kan nog vara bra för mig. Om inte annat så blir jag ju jävligt fit av att inte äta.


RSS 2.0