Morgonrock och trollhår

Årets nyårsafton har börjat bättre än fjolårets. Vid den här tiden i fjol sprang jag runt i hela huset i morgonrock med håret på alla håll och kanter och var lite sådär lagom stressad. Pannacottan var en lömsk jävel som bestämde sig för att koka över så fort jag tittade bort. Rengöring av spis fanns inte riktigt med i mitt välorganiserade tidsschema. Till slut lyckades spisen bli ren och pannacottan placerades i skålarna.

Finns egentligen bara två likheter i år, den ena är att morgonrocken är på och den andra är att trollhåret står på alla håll och kanter. Stress och bränd pannacotta finns inte i närheten. Än.


Nyår 2010 vs 2011

Efter många om, men, kanske, var och hur är morgondagen nu bestämd. Både Depå och Malmö har varit på tapeten men nu har vi bestämt att det blir middag med ett gäng tjejer hemma hos Josefine innan det bär av mot andra festligheter vid tolvslaget.

Tycker att vi värmer upp med ett par bilder från förra årets nyårsafton. Det var en bra kväll. Joakim hade köpt fel mozzarella, jag skulle göra efterrätten på förmiddagen så att den hade stelnat när vi skullle äta vilket resulterade i pannacotta över hela spisen och jag sprang runt i morgonrock och svor, Lize hade med sig uppdrag som bland annat fick Elin att gossa i pojkarnas knän, jag fick äta (dricka?) rödvinssås direkt ur skålen, i stort sett ingen hade förbeställt taxi och alla tyckte att "det var så himla dåligt att det inte går att få tag i någon" och Ellen och Katarina blev lite sådär härligt blöta efter de bestämt sig för att sätta sig i en snödriva. Som sagt, det var en bra kväll.

        

Vackra flickor, stiliga pojkar. Ibland saknar jag er en gnutta.


Jag vinner ALLTID.

Spelkort delas ut:
-Herregud vad jag kommer att krossa er.

Fem minuter senare.
-Alltså. Vad fan är det här för jävla kortlek? Det är ju för fan helt jävla sanslöst det här. Jag vinner ALLTID när jag spelar det här.

Ytterligare fem minuter senare.
-Men för i HELVETE!!! Jag vill inte vara med längre.
-Kom igen, en runda till.
-Vinner jag inte då tänker jag fan inte vara med längre.

Ytterligare fem minuter senare.
-Tjoho!!! Jag är BÄST. Och ni är LOSERS. Ha. Ha. Ha. Sa ju att jag alltid vinner på det här... LOSERS!!! (Följt av en del viftande gester mot de andra samt dans uppe på stolen.)

Utsågs senare till världens sämsta förlorare och världens sämsta vinnare. Kan inte förstå varför.


Pensionärsvarning

Postat av:
shiet vad jag gillar när du är elak! kan du inte skriva lite mer om va du gör på dagarna o så också?
2011-12-20 @ 19:05:46


Hade en riktigt bra dag igår, en sån där som man kan tänka sig att ha åtminstone en dag i veckan. Började morgonen med ett besök på Bara vara (vet inte om man kan starta morgonen bättre än på en skönhetssalong, så bokade in massage och pedikyr nästa vecka också för säkerhets skull) för att sen luncha (kinamatsbuffén ni vet). En powernap på två-tre timmar efter det för att sen tvätta två maskiner kläder. Jag älskar att tvätta. Hatar att städa. Älskar att tvätta. Kvällen spenderades med Rapports årskrönika, kortspel, goss och sex and the city. Eventuellt lite pensionärsvarning på det här med tvätten och Rapports årskrönika.

Så, hur kul tyckte du att det här inlägget var då? Inte speciellt va? Så blir det när man bara sitter och tragglar om vad man hittar på om dagarna.


Passar på att göra lite reklam för Bara vara och Hanna.


Bensinljus, säljes på Statoil, Preem och Shell. OBS extremt brandfarlig.

På tal om det här med ljus förresten:

-Letade efter doftljus idag. Fan vad många ljus som enbart luktar gammal tantparfym.
-Jag vet, sen klistrar de på en röd blomma på förpackningar och skriver ros under. Usch.
-Undrar vad den ultimata doften på ett ljus skulle vara...
-Mmm...
-JAG VET! BENSIN!!! Eller NAGELLACK!

Fast jag vill ju ha ljusen tända när jag somnar...

H: Släcker du ljusen på mitt rum när du ska gå och lägga dig?
S: Varför det?
H: För att jag kommer somna med dem tända och det är ju lite tråkigt om halva huset brinner ner bara för det.
S: Ja men släck dem innan du somnar då.
H: Fast jag vill ju ha ljusen tända när jag somnar... Och du kommer ju ändå gå in och stänga av min dator sen när jag har somnat framför ett vänneravsnitt.
S: Jajaja...

Julklappar



Jag vet inte hur det är mer er men själv så hatar jag att slå in presenter och julklappar. Dels för att det tar tid att få det snyggt, dels för att sen slits det ändå bara upp på julafton. Okej om de hade legat under granen ett par dagar och sett fina ut men med min julplanering så slås julklapparna i stort sett alltid in någon gång mellan 20.00-00.00 den 23 december. I år var jag dock fyra timmar före i planeringen OCH hade köpt hem presentpapper, julpåsar, rosetter och band. Klapparna fick inte riktigt plats under min minigran så jag spred ut dem över halva golvet istället. Jag fick nästan en applåd av syrran när hon såg att jag inte enbart använt såna där färdiga presentförpackningar som man får i affärerna.

Matkoma

Bloggen föll i matkoma (orsak: kinamatsbuffé) någon gång runt halv två-två och behagade inte vakna förrän nu. Beräknas vara tillbaka när två maskiner tvätt är klara. Kan vara idag, imorgon eller om en vecka.


Rim

Postat av:
Lelle kondom, josefin paraply.
2011-12-20 @ 11:03:13

Postat av:
haha gav ni terese ett halkskydd ? fyfan vad roligt i sånna fall.!!
2011-12-20 @ 19:02:46

Ett par gissningar (trött i både ben och huvud efter shopping i Malmö tänker jag inte ens gå in på de galna stavningarna och användningen av skiljetecken/versal i kommentarerna) kom ju in så det är väl inte mer än rätt att ni får svaren här:

Hannah: Tvättpåse
Therese: Halkskydd
Lelle: Tandborstskydd
Andrew: Massagegrej
Mikaela: Duschmössa
Josefine: Regnponcho
Nille: Hårkligrej

Tomte


Vad tycker ni om vår tomte?

Julstörningar

Bloggen tog sig ett litet juluppehåll. Beräknas vara på banan igen under kvällen.

SJ

Tjena SJ.
Tänkte bara berätta för er att det regnar idag. Eftersom en halv millimeter frost orsakade förseningar och andra problem igår så vet man ju aldrig vad ett par droppar regn kan förstöra. Mitt tåg går vid tretiden så jag tänkte att om jag meddelar er redan nu så kanske ni kan förbereda er på eventuella spridda skurar i närheten av spåren. Har dock full förståelse för att ni måste ställa in samtliga tåg om regnet skulle utvecklas till snöblandat. Verkligen, full förståelse.


!




Man!

Vad gör ni nu de sista dagarna innan julafton? Hetsar på stan efter julklappar? Tillverkar julgodis? Bakar lussebullar och pepparkakor? Jobbar? Myser och gossar?

Jag ägnar mig åt det här:

  

Motorsåg och släpa på stora träd är minsann inget kvinnogöra. Tur att jag är så manlig. Min (eventuella) framtida man ska få städa och stå vid spisen medan jag meckar med bilen och drar in pengar till hushållet. Ungefär.

Julgodistillverkning

Ikväll har jag haft julmys med Elin och Marie. Alla hade köpt ingredienser till ett julgodis som vi sen tillverkade. Jag gjorde ragusa (sån där hasselnötsfylld nougat med mörkt chokladöverdrag ni vet), Elin fudge och Marie gjorde wienernougat. Ragusan blev smarrig. Wienernougaten blev lyckad. Fudgen blev något tvivelaktig. Blev inte riktigt så som det stod i receptet att den skulle bli. Lite Sunes Jul och massa ljus senare tänkte jag säga godnatt nu.


Vad tycker vi om min gran förresten? Kan inte bestämma mig för om jag tycker att den är fin eller extremt ful. Jag hittade inga julkulor så jag tömde helt enkelt smyckeskrinet över det lilla trädet istället.

Nejlikemönster


Jag tycker att den här bilden är rätt skön. Den är tagen i fredagskväll när vi var lite småstressade över julgosset. Mikaela gick till Rosegarden för att hämta mat till oss och tanken var att jag skulle göra lussebullsdegen medan hon var borta. Eftersom vi redan hade stressat i ungefär två timmar så fick jag ett infall av att jag faktiskt inte alls ville göra någon lussebullsdeg. Istället satte jag mig på köksgolvet och började tillverka fina nejlikemönster (det där är ett så kallat eget ord) i apelsinerna.

Lussebullsdegen tillverkades senare. Runt klockan tolv slog vi oss ner i soffan med varsin varm bulle framför Mysteriet på Greveholm som sen byttes ut mot Vänner. Ungefär samtidigt byttes även pigga ögon ut till sömniga ögon som sakta men säkert stängdes.

Julkänsla!

Om ni vill få lite julkänsla kan ni klicka

HÄR


eller

HÄR

Eftersom vi tjejer är utspridda på inte mindre än fyra kontinenter så skickade jag ut två julkort till gullisarna. Alla fick tyvärr inte plats på samma men eftersom jag vill fira jul med dem allihop (plus att jag ju gillar att titta på mig själv) så fick jag vara med i båda två.

Och här är ett från mig och systrarna till mormor och morfar.

 

Gammal som gammal, eller?

H: Fy fan, jag fyller tjugo om EN månad. Fattar ni hur GAMMAL jag börjar bli?
M: Jag är ju tjugoett då va...
J: Herregud, jag fyller snart tjugotvå!
A: Tjugofem var det ja...
H: Fan vad ung jag är ändå. Riktigt lammkött. Vad bra det känns att umgås med er!

E det okej å så?

Postat av: Sara

Kan du inte lägga in lite bilder från din bal å studentskiva? Jag tycker det e så roligt med klänning å så, kul å se vad du hade på dig!!

2011-12-15 @ 22:41:15

Hej Sara. I en å finns det vatten och denna bokstav är ingen synonym till ordet och. Jag vet att alldeles för många tror att detta är en korrekt stavning av ordet och, så är alltså inte fallet. Det är människor som ni som gör att det svenska språket havererar. E är inte heller en vedertagen stavning av ordet är. Åtminstone inte på den här bloggen. Vi börjar där, tveksamt om du kan ta in mer information.

För övrigt kan jag väl göra ett härligt egoinlägg med massa bilder på mig själv en dag när inspirationen sinar. E det okej å så med dig eller?



Rim

Våra rim från i lördags, kan ni gissa vad vi fick?

Hannah: Det ryktas om att det går sisådär med din tvätt,
därför får du den här så att du kan göra rätt.

Therese: Från början hade ni knappt ens en dusch,
och att tvätta sig ute är faktiskt ganska usch.
Nu har ni ju dock skaffat er en dusch inne,
denna sak kan du använda när du är lite full och saknar balanssinne.

Lelle: Innan du ska av med dina brallor,
och tjejen för kvällen fått av sina trallor.
Kan det vara bra att det heligaste skydda,
därför får du denna plasthydda.

Andrew: Nu när Nathalie inte längre alltid är hemma,
har du ingen som på dig kan känna och klämma.
Denna sak passar mycket bra då,
du kan till och med ta med den till Depå!

Mikaela: Det är inte alltid så att varje kroppsdel en dusch behöver få,
denna grej kan hjälpa till att det översta skydda då.

Josefine: Att gå den långa vägen till Hemköp är aldrig kul,
speciellt inte när vädret är kasst som nu vid jul.
Därför du detta får,
som skyddar både kläder och hår.

Nille: Vi vet alla att du gillar lite kli, smek och pill,
denna kan du använda när Hanna inte räcker till.

Julgoss!


Mitt, Mikaelas och Andrés hus. I början var vi duktiga, noggranna och seriösa - det var ju trots allt en tävling. Men sen var ju det här med strösselt himla roligt... Slutade med att en galen Hannah strösslade i hela köket medan Mikaela tillverkade högst tvivelaktiga ställningar bland skumtomtarna. André var mest tyst och snäll medan han skötte glasyren.


En liten tomte kom och hälsade på. I den vackra säcken från Maxi fanns det fina julklappar till oss alla. Tio minuter innan alla gästerna kom, kom vi på att det hade varit festligt med lite rim på julklapparna. Det blev himla festligt faktiskt.

Paus

Bloggen tog sig en liten paus över helgen, som ni eventuellt, kanske och troligtvis har märkt. Återkommer med lite skoj från lördagen efter dagens första powernap.

Sådärja.

Tredje chokladasken har anlänt. Plus chokladbollar. Plus pepparkakor. Plus kärleksmums. Bra personalrum det här.


Julgosskväll

Det börjar närma sig årets julgosskväll, som jag skrev om i det här inlägget. Med två dagar kvar kunde jag och Mikaela idag konstatera att vi fortfarande är i det vi kallar för planeringsstadiet. Känns tryggt. Hittills har våra gäster bland annat fått reda på att festligheterna börjar klockan halv fyra, att vi ska vara i Miks lägenhet, att det kommer att bakas för fullt och att en pepparkakstävling kommer att hållas. Lagen för tävlingen har också presenterats:

Lag 1: Jag, Mik, André.
Lag 2: Josse, Lelle.
Lag 3: Nille, Tessan.

Rent spontant kan jag ju tycka att vårt lag känns väldigt starkt. Inte bara för att vi är en mer. Dessutom är det ju tre riktiga vinnarskallar som placerats tillsammans så eventuellt kommer det bli livliga diskussioner. Josse och Lelle känns som ett ganska bra lag. Stabila. Kan kompromissa och komma överens. Jag har lite problem med att förutspå hur det ska gå för Tessan och Nille. Eventuellt gör Nille bara som Tessan säger till honom. Problemfritt. Konfliktlöst. Tur att vårt lag också finns.


Mik, Hannah, Josse, Tessan.


Andrew, Lelle, Nille. (Jo, de heter faktiskt så. På riktigt.)

Abdul, like Paula.

-There ought to be a law against hiring a nanny that looks like that.
-Yeah, the Jude Law.

-I think my Butler's gay. First, he's way too cute.
-That's genetics.
-I asked about his dating life and he said it was private.
-That's appropriate.
-When I asked how to pronounce his name, he said "Abdul, like Paula".

Satc 2

Lucia

Den där riktiga julkänslan har väl i ärlighetens namn inte riktigt infunnit sig än. Idag fick vi dock en liten glimt av julen när våra elever lussade för oss. Lucia, tärnor, pepparkaksgubbar, tomtar och ett paket hade de lyckats få ihop. Ändå!

Luciatåget på Söderport brukade inte vara någon höjdare. Jag har lärt mig att alldeles för många människor överskattar sin sångförmåga. Tyvärr ingick många av dem i luciatåget. Dessutom var det ju alltid tidigt på morgonen. Tidig morgon, mörk aula och (skol-)trötta elever kan eventuellt resultera i att majoriteten av ögonen där inne är stängda.

Just keep them coming!


Den förra asken tog slut och har nu ersatts av den här. Jag tror på åtminstone en till innan vi tar jullov.

Jag snubblade!

Ni ville ju ha lite recept här och igår snubblade jag faktiskt över något som visade sig vara ganska gott. Ett paket bacon klipps till önskad storlek och steks. Häll i lagom med creme fraiche (vad som är lagom väljer man helt själv, jag tror att ni klarar det) och släng ner några kräftstjärtar. Därefter rekommenderas mycket svartpeppar. Gillar man inte svartpeppar är det dumt att ta i det. Samma sak gäller för bacon och kräftstjärtar. Funkar säkert lika bra med något annat köttigt eller skaldjurigt.

Jag hyser ju stort agg mot varma grönsaker så här tar mitt recept slut. Jag tror dock att det kan vara gott (såvida man inte, som jag, hatar varma grönsaker - då tycker man nog att det jag snart ska skriva låter lite småäckligt) att kasta i ett par paprikabitar, lite purjolök och spenat också. Jag hade icketillagad ruccola, spenat och gurka. Det blev ganska festligt det också. Detta serveras förslagsvis med pasta men vill ni gärna ha något annat så ta det, det kommer inte bli lika gott men det väljer ni ju själva.

Jul, jul, jul

Tredje advent idag och jag kan nog tycka att det är mer än okej att börja lyssna på jullåtar nu. Om ni inte har några egna favoriter kan ni få låna mina:

Santa Claus is coming to town - Jackson 5 (Eller Frank Sinatra.)
Happy Xmas (war is over) - Celine Dion
The little drummer boy - Stevie Wonder (Eller Johnny Cash.)
Rudolph the red nosed reindeer - Jack Johnson
Jingle bells - Frank Sinatra
The christmas song - Nat King Cole
Let it snow, let it snow, let it snow - Ella Fitzgerald (Eller Michael Bublé.)
I'm dreaming of a white christmas - Bing Crosby

Mina svenska favoriter är alla inspelade med samma person - herr Körberg.
O helga natt
Jul, jul, strålande jul
Julen är här

Vilka är era favoriter?

Wordfeud

Det heter inte om, utan när. Och jag tror att vi kan vara överens om att det inte är jag som förlorar just den här matchen, tranben.

Fördomar. Igen.

Kul att det finns fler människor med fördomar.

Och snubblar gör jag ju faktiskt ganska ofta.

Kul att ni inte är helt anonyma längre. Youknowhow hade någon döpt sig till. Lite spontant så undrar man ju om det verkligen ska stå how eller om personen ifråga faktiskt tror att den har skrivit who. I så fall kan jag berätta för dig nu att vem heter who och inte how. Blir lite annan innebörd du vet.

Recept har efterfrågats både en och två gånger. Kul att ni tror att jag är duktig på att laga mat. Det är jag ju också visserligen... Som jag har nämnt innan så freestylas det mycket i köket när jag är där. Men snubblar jag över ett alldeles förträffligt recept inom den närmsta framtiden så ska jag dela med mig till er. Ska nog passa på att påminna er om att min huvudsakliga föda består av korvstroganoff (recept här), frallor med ost, pasta/bacon och hämtmat. Exempel på min kost kan man hitta här och här. Men som sagt, om jag snubblar över något så.

Choklad

Möttes av det här i personalrummet. Har jag sagt att jag gillar mina kollegor?


Fördomar

Jag tycker att fördomar är ganska festligt. Och politik är ju ganska kul. Vad som händer om man slår ihop de båda? Jo, man får en mysgubbe som går upp halv sju varje morgon för att gå ut med hunden, spelar bingo lotto på lördagskvällar och gärna åker till sydligare breddgrader på vinterhalvåret vid namn Alf Svensson. Man får en man med mycket humor och en gnutta ironi (och det gillar ju vi, vi här på bloggen) som tycker att en båttur i skärgården är ett alldeles förträffligt sommarnöje, Carl Bildt heter han. En lite halvpräktig småbarnsmamma som hjälper barnen med läxorna på kvällarna samtidigt som hon tillagar någon ekologisk böngryta, Maria Wetterstrand. Och slutligen en sån där som tycker att en blodig biff och ett glas rött på verandan är livet, Göran Persson kan vi väl kalla honom.

Mina favoriter är nog Svensson och Bildt. De verkar väl ändå vara lite smågossiga va. Åtminstoen om man bara tittar på den bilden jag har av dem. Vem vet, Svensson kanske följer Big Brother slaviskt och har sökt till Paradise Hotel två gånger medan Bildt hänger på Ibiza hela sommaren... Hur står det själv till med fördomarna, äger ni några sådana eller ni är sådär härligt fördomsfria hela högen?


Tjuvarnas jul

Har ni bildat er en åsikt om julkalendern än? Eller ni tittar kanske inte på den? Lite för fräcka kanske, vad vet jag. Kanske har ett gäng riktigt fräcka och asballa läsare. Själv har jag bara hunnit se två avsnitt så det får bli några till inne på svtplay innan jag uttalar mig om kvaliteten. Såg att någon (ni fortsätter på den anonyma linjen märker jag) kommenterat att Kaspar (ja, nu skrev ju den här personen visserligen Casper men jag väljer att korrigera till den korrekta stavningen av namnet och hoppas på att Anonym ser och lär) i Nudådalen och Pelle Svanslös också var riktiga höjdare. Jag håller med.


Låg profil

Den här bloggen har vissa problem med att hålla sig vaken på helgerna. Den håller sig lite i skymundan då helt enkelt. Ungefär som Reinfeldt på ett SSU-möte. Som Anna Skipper när hon smyghandlar godis på Videomix (Jo men jag tänkte nog börja säga Hemmakväll snart. Snart.). Som jag bland småbarn (Eller för all del sjuka människor, same same). Som en sjuttonåring på Deppan en lördagsnatt. Som nycklarna, plånboken eller mobilen när man behöver dem som mest.

Låg profil helt enkelt.

Ytligt.

Vi gillar våra nya bakgrundsbilder helt enkelt.


Svar

Någon (Kan ni inte sluta att vara anonyma när ni kommenterar? Anonyma kommentarer är för mesar och sådana är vi inte här inne.) undrade vad som egentligen hade hänt med mina converse. Vad har inte hänt med mina converse skulle jag då kunna svara. Om mna vill ha ett mer utförligt svar så följer här ett axplock på aktiviteter som mina converse ägnat sig åt:

Dansat på Lisas bord. Tillsammans med en hög andra converse. Detta var dock längesen, vi har skärpt till oss en aning på den fronten.

Dansat (ja, de har fått dansa en del) in min artonsårsdag på Class. Spännande kväll.

Överlevt en barrunda.

Hängt på Mallorca.

Tagit sig levande igenom minst tre stycken 3:3n. Och det är inte illa.

Följt med på maskerad.

Dansat, svettats och chillat efter ett uteblivet skumparty i Lloret de Mar. Det är nog en av skornas höjdpunkt.

Varit en del av en uggleoutfit på skattjakten.

Och slutligen, det som skulle komma att bli dödsstöten för mina små vänner, karnevalen. En vecka tidigare var det Skattjakt och folk badade i både ankdammen och Helgeå. Jag och Lisa tyckte att det var snusksnusksnuskigt och avstod från alla former av vattenaktviteter. Aldrig att vi skulle placera våra små fötter i det där gråbrunsvarta vattnet. Trodde vi. Karnevalen kom och efter tåget var vi ju lite sådär härligt varma. Några låg i ån och plaskade och det såg ju onekligen ganska skönt ut. Dessutom låg det en stor vattenpistol, eller ja jag skulle nog kalla det vattengevär, i vattnet som jag var tvungen att ha. Sagt och gjort, jag och Lisa hoppade i. Därefter ser det ut som att vi sprungit omkring i en mindre ökenstorm (eller åtminstone en sandlåda) vilket gjorde skorna såhär tjusiga.

Var det svar på din fråga eller vill du kanske att jag utvecklar?

Trams och tönteri.

När jag och Mikaela besökte gymet för ett par dagar sen lyssnade vi lite sådär halvt på radion samtidigt som vi pratade, svettades på löpbandet och tittade på TV. Det finns tydligen ett radioprogram som man kan ringa in till om man vill ha en dejt. Man ringer till programledaren och berättar vem man vill dejta (någon bekant alltså, tveksamt om det funkar att ringa in och säga att man vill dejta Josh Duhamel). Programledaren ringer sen upp den här personen och frågar om den skulle vara intresserad av en dejt. Hade man inte blivit lite småförbannad om någon gjorde så mot en? Fan jag hade nog skrikit "Be a man, grow a pair, fråga själv för i helvete!" som en galen psykpatient innan jag slängt på luren. Trams och tönteri.

RSS 2.0