Breaking News

Breaking News med Filip och Fredrik är briljant. Det skulle ju vara det ultimata programmet att få jobba med, tycker ni inte? (Det är nu 90 procent av er svarar Nej, med stort N.) Tänk att få diskutera och argumentera om de seriösa nyheterna samtidigt som man skulle få driva totalt med de mer oseriösa varianterna. En gnutta sarkasm på det. Heaven.

Calleth you, cometh I


I fredags var vi i Malmö. The Ark var pissbra. Svarta luddiga vingar, utkletat smink och massa svett beskriver Salos utseende för kvällen ganska bra.

Kan bli ett spännande besök

- Jag måste fan till optikern, har jätteont i fötterna!
- Va?
- Ja jag har så ont i fötterna.
- Ja och var skulle du gå då sa du?
- Jag. Måste. Till. O-P-T-I-K-E-R-N. Ont i F-Ö-T-T-E-R-N-A! (Om vi läser mellan raderna skulle även "fattar du trögt din jävla idiotjävel" eller dylikt kunna inflikas lite varsom i denna mening.)
- Det heter ORTOPED!

Trädgårdsfest och sprödbakad torsk

Jo, det var ju lördagskvällen. Den var, minst sagt, mycket bra. Nathalie hade trädgårdsfest, dels för att fira 20-årsdagen, dels för att fira att hon snart åker till usa i ett år (om det nu är något att fira? fel ordval av mig kanske). jag, André och Nille tog oss i alla fall dit ett par timmar tidigare än resterande gäster. Tanken var väl visserligen att vi skulle hjälpa till men det mesta var faktiskt redan ordnat vilket ledde till en flaska rosé på en solig uteplats istället. Mellan solig rosé och svettigt dansgolv på t-baren roade vi oss med mat, diverse lekar och annat trevligt. Bra kväll med andra ord.

Igår var det matlagning på avancerad nivå. Och med avancerad menar jag att det rörde sig om mer än att koka pasta. Sprödbakad firre närmare bestämt. Hemmagjord. Vi använde tydligen upp en hel påse skorpmjöl konstaterade Nathalie idag. Gottigt. nathalie älskade såsen, jag höll mig mest till fisken och killarna åt helt enkelt vad som erbjöds. Plus oliver, minus det gröna på tomaterna.


Det är dags

När jag var 16-17 år så var jag ganska kaxig när det kom till det här med körkortet (ja herregud vad jag har fått äta upp det nu i efterhand). Jag skulle minsann ta körkort direkt när jag fyllde 18, gärna innan. Vi kan nog vara ganska överens om att så blev det inte riktigt. Våren gick. Sommaren kom. Hösten gick. Vintern kom och så hade det helt plötsligt gått ett helt år.

Jag har en liten vän (ja, Katarina) som har kommit fram till att körkort är överskattat. Och att hon ska hitta sig en man som kan köra henne när hon behöver åka någonstans. Jag har hållt med henne ganska länge men det finns någonting som säger mig att jag kommer att älska att köra bil. Får känslan ibland att om jag bara hade haft ett körkort så hade jag kört ner till Tyskland ibland på eftermiddagarna bara för att få köra som en dåre på autobahn. Så idag är det dags. Jag ska skriva in mig på körskolan. Ska bli härligt att höja medelåldern där lite.


Vintern är tidig i år

Citat är härliga. Bra citat alltså. Tråkiga citat är ju inget att hurra över. Därför tänkte jag slänga in lite trevliga citat här då och då. Ni kommer förmodligen tycka att ungefär hälften (läs: en fjärdedel) av citaten är roliga. Dels för att jag har ganska speciell humor, dels för att vissa citat är helt enkelt bara roliga om man hör dem live så att säga.

-Ge mig Christer Sjögrens julskiva.
-Vad ska du med den till?
-Måste skrapa bilrutan.


Något annat kul är bilder. Den här bilden till exempel, ville jag skicka ut som tackkort efter studenten. Förslaget röstades ner av de flesta (läs: samtliga) familjemedlemmar. Tråkigt kan jag tycka. Det hade väl varit härligt att hitta den här galningen i brevlådan?

De stänger men ingen bryr sig, blir blind när alla lampor lyser

Förkylning och feber hindrar mig från att stå i ett regnigt Malmö och se Veronica Maggio om tjugo minuter. Man blir ju förbannad. Så förbannad att det inte skrivs mer här idag. Gå in på den här bloggen istället. Och skratta lite. imorgon ska jag också skratta. Och eventuellt berätta om lördagskvällen.

dextrosolknaprande red bull-junkie på rehab

Det blev en förtjusande fredagskväll faktiskt. Maggan hade en takterass (som visserligen var väldigt kall men ett par filtar löste större delar av det problemet) där vi placerade oss för att äta räkor och kräftor. Gott! Taxin rullade hem halv sju i morse efter en djävulsk tågfärd och sängen har nog aldrig varit mer efterlängtad. Just nu: trött. Tröttare än en dextrosolknaprande red bull-junkie på rehab.


Matblogg?

Nu när jag är ledig (läs: arbetslös) hinner jag med en hel del grejor. En sådan grej är att äta. Gärna i sällskap av andra. Dagens lunch med Linnea, som blev lunch med Linnea och Nichlas, som blev lunch med Linnea, Nichlas, Nathalie och André, som blev lunch med Linnea, Nichlas, Nathalie, André och Tobbe tog plats på Bunna. När vi tuggat klart där lyckades vi faktiskt ta oss direkt till Brödboden utan att stanna någonstans på vägen för lite mellanmål. På Brödboden blev det fika. Just nu förtärs det choklad med Elin på tåget mot Malmö där vi ska äta kräftor (och därmed lukta äckligt) för att sedan dansa oss härligt svettiga (och därmed lukta ännu mer äckligt). Vad säger ni, kanske ska vi satsa på en matblogg?

Välkomna

Ibland kan jag tycka att det är lite halvtöntigt att blogga. Det känns lite hybris att tro att större delar av svenska folket faktiskt vill läsa om en enskild (och ofta okänd) individs vardag, varje dag. Ändå kan jag inte riktigt släppa den här bloggrejen. Kanske lider jag av lite hybris. Kanske gillar jag att skriva och en blogg känns som ett bra forum för detta. Kanske är det brist på sysselsättning. Eller en kombination. Första bloggen blev för privat. Andra bloggen var ett skolprojekt och blev därmed ganska formell. Tredje gången gillt? Blir det inte bra den här gången så blir det helt enkelt inte fler bloggar från mig. Det kan jag garantera. Jag kan också garantera att det här inte enbart ska bli en idag gjorde jag-blogg (sådana bloggar är ju i ärlighetens namn jävligt tråkiga). Det kommer inte heller finnas en enda dagens outfit-bild här. Ingen tråkblogg och ingen modeblogg alltså. Finns det många genrer kvar?

Välkomna!


RSS 2.0